2019. december 31., kedd

Szentháromság nélküli vallások videó


Alföldy-Boruss Dezső református lelkipásztor



Szentháromság nélküli vallások - Gödöllő (2012.12.11.)

24. 20-nál mondja: „A szentháromság tagadása az Isten munkájának a tagadása egyben, aki ezt nem fogadja el, kívül zárja magát a Biblián.” /Szentháromság nélküli vallások - Gödöllő (2012.12.11.)/  
Megjegyzés
A háromság tantétel csak JHVH Isten, Isten Fia a Krisztus és a bibliaírók EGYÉRTELMŰ KIJELENTÉSEINEK FIGYELMEN KÍVÜL HAGYÁSA árán alakulhatott ki és tartható fenn, ami végzetes kimenetelű azok számára, akik a SAJÁT ÉRTELMEZÉSÜKET AZ IHLETETT KIJELENTÉSEK FÖLÉ HELYEZIK!

Egyértelmű kijelentések:
1. A Biblia Legfelségesebb Istene egyedül az Atya, sehol nem nevezi a Biblia Jézus Krisztust a Legfelségesebb /Magasságos elajón/hüpszisztosz/ Istennek.
/A Legfelségesebb Isten vajon három személyből áll?/
2. Több mint nyolcvan ige bizonyítja, hogy a MI ISTENÜNK az Atya, és nem Jézus Krisztus, amit egyértelműen kijelent Isten is és a Fiú, Jézus Krisztus is, és a többi bibliaíró.
/Kicsoda a zsidók és a keresztények Istene - a mi Istenünk?/
3. A bibliaírók, akik Isten egyedüliségéről ihletett kijelentéseket tettek /Ósz és Úsz/, használták a hármas számot, de Istennel kapcsolatban soha nem használták.
/Három-kettő vagy egy az Isten?/
4. Az imádság meghallgatója egyedül az Isten az Atya /Aki soha nem imádkozik/, Jézus Krisztus egyértelmű tanítása, hogy az Atyához imádkozzunk, ahogyan ő is tette. Egyetlen görög kifejezés nem tanítja, hogy Jézus Krisztushoz imádkozzunk.
/63 görög kifejezés arról, hogy kihez imádkozzunk?/
5. Isten soha semmilyen körülmények között nem imádhat teremtményt, gonoszsággal nem kísérthető, még a gondolat felvetése is teljesen abszurd! Ellenben Jézus Krisztust megkísértette az Ördög, hogy imádja őt, ami mutatja, hogy ő semmiféleképpen nem lehet azonos Istennel!
/Isten imádhat-e teremtményt?/
Fenti állítások háromságot cáfoló bibliai bizonyítékai ezen blogban részletesen kidolgozott formában olvashatók.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése