2019. december 25., szerda

Kiről írt Mózes?


Ha Jézus Krisztus prófétai minőségben tudott fellépni, akkor biztosan nem lehetett a mindenható Isten.

A Biblia szerint Jehova „a szent próféták Istene” (Jelenések 22:6), és Mózes nem úgy írt Jehováról, mint prófétáról, hanem mint Istenről:

Mózes pedig monda: Nincs rendjén, hogy úgy cselekedjünk, hogy mi azt áldozzuk az Úrnak a mi Istenünknek,...Háromnapi járó földre megyünk a pusztába és úgy áldozunk a mi Urunknak Istenünknek...” (2Mózes 8:26-27; vö. 2Mózes 24:4, stb.)

Jézus meg azt állította, hogy Mózes róla írt:

Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt... Mert Mózes ezt mondotta az atyáknak: Prófétát támaszt néktek az Úr, a ti Istenetek a ti atyátokfiai közül, mint engem; azt hallgassátok mindenben, a mit csak szól néktek.” (János 5:46; Apcsel 3:22)

Ha Jézus a testben megjelent Isten lett volna, akkor azonosnak kellett volna lennie – a próféták Isteneként – a saját maga által támasztott prófétával, és a saját szájába kellett volna adnia a saját igéjét, saját magának megparancsolva, hogy mit mondjon:

Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te [ezt Isten mondja Mózesről], és az én igéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.” (5Mózes 18:18)

Ugyanakkor Mózesnek is Istennek kellett volna lennie (szó szerint), hiszen ő olyan volt, mint a Jehova által támasztott próféta:

Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: [ezt Mózes mondja magáról], azt hallgassátok!” (5Mózes 18:15)

Továbbá akkor Mózes, Lukács és Fülöp, meg a próféták is hiányos ismerettel rendelkeztek volna Jézusról, ha csak a prófétát ismerték fel benne, de a próféták Istenét nem. Jézus pedig félrevezetett volna mindenkit azzal, hogy a Mózes és a a próféták által írt prófétával azonosította magát, és nem a próféták Istenével:

És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megírattak.... Találkozék Filep Nátánaellel, és monda néki: A ki felől írt Mózes a törvényben, és a próféták, megtaláltuk a názáreti Jézust, Józsefnek fiát.” (Lukács 24:27; János 1:45)

Ha pedig ő magát nem azonosította a próféták Istenével, akkor ő nem is lehetett a testben megjelent Isten – a próféták testben megjelent Istene -, ahogy ezt a háromsághívők tévesen terjesztik róla:

Isten az Ő személyében, mint Jahve, Izrael férje, de mint Isten Jézus személyében, Ő a Gyülekezet Vőlegénye.” (Éjféli Kiáltás Misszió, 2006. szept. 9. 21. old.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése